Informace z kanceláře paní primátorky o Kateřinské

Z pověření primátorky Statutárního města Liberec, Mgr. Martiny Rosenbergové, Vám ve zkratce uvedu chronologii kroků, které město Liberec ve spolupráci s Dopravním podnikem měst Liberce a Jablonce a.s. provedlo ve věci nápravy Vámi uváděné uzavřené silnice Kateřinské.

Ve snaze vyjít vstříc obyvatelům Liberce – Kateřinek tak město Liberec ve spolupráci s DPMLJ a.s. zajistilo k 1.9.2013 (po oznámení uzavírky ze strany Krajské správy silnic Libereckého kraje ) náhradní autobusovou dopravu „minibusem“ a to s přestupním místem na lince č. 18. Toto náhradní řešení ovšem snížilo komfort cestování obyvatel Vratislavic nad Nisou, kterým byl převážně minibus určen i mimo jiné jako školní autobus. Tyto přijatá opatření stojí spol. DPMLJ a.s. potažmo Statutární město Liberec cca 220 tis. Kč měsíčně.

Na základě výše uvedené skutečnosti spol. DPMLJ a.s. po předchozí dohodě se Statutárním městem Liberec si dne 13.9. 2013 vyžádala stanovisko Krajské správy silnic Libereckého kraje, kde zejména požadovali informaci o termínu zprovoznění ul. kateřinské v místě uzavírky – propadu předmětného propustku. Dne 24.9.2013 Krajská správa silnic Libereckého kraje p.o. odpověděla spol. DPMLJ a.s., že byli schopni sdělit pouze termín dokončení projektové dokumentace v 39 týdnu tohoto roku a dále nebyla schopna Krajská správa silnic Libereckého kraje p.o. sdělit konkrétní termíny realizace opravy. Na základě této skutečnosti primátorka města iniciovala na společném jednání se zástupci Libereckého kraje (panem Mastníkem, radním pro dopravu, p. Pieterem radním pro ekonomiku) dne 30.9.2013 otevření problematiky ve věci termínového plnění opravy a zprůjezdnění předmětné silnice. Zástupci Libereckého kraje se na tomto jednání zavázali zajistit opravu poškozeného propustku v následujícím podzimním období. Dle aktuální verbální informace vedoucího odboru dopravy Libereckého kraje má příští rada libereckého kraje schválit zhotovitele a následně po vydání povolení k realizaci bude zahájena oprava předmětného poškození komunikace.

Závěrem na podporu co nejrychlejšího zprůjezdnění silnice Kateřinská, si vyžádá město Liberec prostřednictvím odboru správy veřejného majetku písemné stanovisko ve věci aktuálního termínového zprůjezdnění silnice Kateřinská.

Hornychová Markéta, referent sekretariátu primátorky


Comments

Napsat komentář