Územní studie Nad Pianovkou – Ladova

Zveme Vás na projednání Územní studie dopravního řešení Kateřinky: Nad Pianovkou – Ladova, která se koná ve čtvrtek 19. prosince 2013 v restauraci U Dobráka od 16:00 hodin.

V Kateřinkách za poslední roky přibylo hodně aut a více se s nimi cestuje, nic se ale za poslední desetiletí nezměnilo na stavu místních komunikací. Ani v příštích letech nebude určitě město Liberec investovat velké peníze do jejich zlepšení, ale mohlo by se podařit alespoň některá místa vylepšit, abychom se i v zimě navzájem vyhnuli, a také lépe ochránit ulice a jejich okolí proti vodě z hor.

Místní organizaci ZO ČSOP Kateřinky se podařilo přesvědčit město Liberec, aby zadalo projekt územní studie. Jejím cílem je:

  • Navrhnou okamžité malé úpravy a opatření pro vyšší bezpečnost, především v zimě a zlepšení odvodnění (výhybny, přehlednější křižovatky, dlážděné krajnice v místech, kudy teče voda, místní odvodnění)
  • Navrhnout náročnější úpravy pro případné pozdější investice

V uvedeném termínu bychom rádi navržené úpravy projednali se všemi, které to zajímá a kteří jsou provozem na dnešních ulicích dotčení (vyhýbáním aut, vodou, která ohrožuje domy a pozemky). Probereme navržené náměty a případně získáme další od Vás. Práci dokončíme v lednu 2014 a potom bude možné jednotlivé drobné úpravy provádět podle finančních možností města v rámci údržby a oprav ulic, či ty větší naplánovat na příští léta.

Těšíme se na Vás
za zpracovatele, firmu NDCon s.r.o.

Jan Kašík


Comments

Napsat komentář