Sběrné místo pro podrobné třídění odpadu v Kateřinkách

V září 2012 bylo uvedeno do provozu sběrné místo pro podrobnou separaci komunálního odpadu v Kateřinkách. Je umístěno u ulice Kateřinské zhruba 50 metrů od restaurace U Dobráka směrem na Bedřichov.

Kromě standardně tříděných odpadů (tj. papír, sklo bílé a barevné, nápojové kartony a PET lahve), pro něž jsou kontejnery volně přístupné, je zde možné v oplocené části odložit hliník, železo, rostlinný maloobjemový bioodpad (jsou zde k dispozici 2 popelnice), plastové folie a veškeré elektrospotřebiče. Dále zde během října bude ještě umístěna nádoba na textil a na plastové kelímky (třídí a zpracovávají se zvlášť). V příštím roce budeme přidávat další komodity (pěnový polystyren a další). Naším cílem je třídit odpad na využitelné suroviny, tedy nikoliv třídit zbytečně detailně na frakce, které se následně opět smíchají. Bohužel zatím nemůžeme tomu, kdo bude důsledně třídit komunální odpad, zajistit žádné výhody jako například snížení městského poplatku za odpad, ale budeme na toto téma s radnicí jednat.

Sběrné místo je otevřeno ve středu od 16 do 17 hodin a v sobotu od 10 do 11 hodin. Na místě Vám poradí a pomůže obsluha – pan František Vaníček, tel. 737 647 796.

Veškeré další infomace: m.dusek@arr-nisa.cz, 724 166 133 (Martin Dušek)


Comments

Jeden komentář: „Sběrný dvorek“

  1. […] hledá místa pro další nádoby na tříděný odpad. V Kateřinkách je sběrné místo, které spravuje ZO ČSOP Kateřinky, kam již několik let můžete odkládat nejen standardní […]

Napsat komentář